Kan man träna orientering på vintern?

En ganska vanligt förekommande fråga, så här kommer svaret. I våran förening erbjuds medlemmarna en massa olika varianter av träning – året om – allt för att tillsammans kunna sporra och umgås, samt individuellt utvecklas och utmanas.

Nedan ser du en helt vanlig vecka i vintriga januari.

Tisdagar Ungdomsträningen kör på med konditionsträning under lekfulla former. Kan vara allt från pulkastafett och snöbollsskidskytte till favoriterna pricka tvättbjörn och kurragömma. Nu senast var det Vilda och My som höll i träningen, gick superbra. Vi samlas vid Hemlingby Spårcentral klockan 18:30.

Onsdagar Vinterorientering i dess roligaste slag. Gemensam start där banor kan väljas efter kunskapsnivå och dagsform. Ett härligt virrvarr med lampor som far runt i skogen. Detta är en mångårig tradition, VNC (Valbo Natt Cup), som arrangeras i olika skogar runt om Valbo/Gävle. Håll koll på Eventor | När- och klubbtävlingar för att hitta var det är nästa gång. Pssst, GOK-stugan är arena nu på onsdag…

Torsdagar Vi lär oss springa snyggt, snabbt och stärkande. I kortbyxor och sommarlinne inne på Gavlehov | Omegahallen drillas vi löpteknik, löpstyrka och springer intervaller runt-runt-runt. Här får vi bra guidning i övningarna av Anders och Harry, innan vi släpps lös på rundbanan. Samling klockan 18:30 då övningarna startar, bra att ha värmt upp innan.

Söndagar Home Sweet Home när vi åker till GOK-stugan (Sjötorpsvägen) och ger oss ut på lugnt långpass med kartan i näven och anekdoterna (och framtida världsmästardiskussioner) haglande. Utmed passet har arrangören placerat ut varm saft på lämplig plats och väl tillbaka hägrar bastun och på spisen puttrar rykande god soppa. Kaffe med påtår såklart 🙂 Soppaätningen sammanfaller gärna med Vinterstudion på storbild. Ett rejält pass på ca 2 timmar för de starkaste, men kortas av efter behag. Samling klockan 10:00.

Sååå, kan man träna orientering på vintern – jojomensan! Välkommen du med, ung som äldre, erfaren som ny. Vi ses!

1 reaktion på ”Kan man träna orientering på vintern?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *