Kartkalender 2022, 24 december

Sista dagen. Mitt mål var att göra er till bättre orienterare genom att få er att reflektera över en del ställningstaganden och problem som kartritaren brottas med dagligen. Att sätta alla tankar och funderingar man har på pränt var svårare än jag trodde, men nyttigt även för mig. Om jag lyckats kommer bara ni själv veta.

Om vi summerar och smälter ihop vad allt handlar om när det gäller att förstå kartans hemligheter.

I grunden är det bra om ni har kännedom om kartornas bakomvarande normer och regler. Om ni sen också inser vilka svårigheter som uppkomer när verkligheten i skala 1: 1 ska avbildas på en bit papper så kommer ni ytterligare en bit. Det sista steget tar ni om ni förstår att det inte är maskiner som gör detta (inte ännu) utan helt vanliga fritt tänkande individer. Så för ert bästa – gilla läget.

Tänk inte:

Gäv.. kartritare. Hen kan ingenting och vet ingenting. Jag ska aldrig springa en tävling på hens kartor igen.

Tänk istället:

Förbannade kartritare. Jag får försöka förstå hur jäv.. dålig hen är.

eller

Hmmm! Tänker hen så. Tokigt men ok då.

eller

Hmmm! Jaha så är det förståss.

Ni som fortfarande hänger med här uppskattar säkert nya spännande kartor som är på gång i Gävle. Hemlingby-kartan blir klar förhoppningsvis innan nyår. Som en liten, risig, grön och blöt julklapp, gjord genom möda och med kärlek, länkar jag till ett kartutsnitt som ligger utanför Hemlingby uppdraget. God Jul!

6 reaktioner på ”Kartkalender 2022, 24 december”

  1. Det blev en kul advent.
    Tack för den Jerker och god fortsättning på året och din kartritarkarriär.

  2. pernilla.bergroth

    Såå otroligt bra kalender!
    Oj så mycket tankar och funderingar den satt igång, både på tidigare tävlingar där jag (kanske) missförstått kartritaren, men också framåt mot kommande säsong 🙌

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *